0:00/???
  1. La vie en rose

Met Ronald Weel en John Ligthart op gitaar en Daniël Gueli op contrabas zingt Marcia Bamberg met veel passie de meest prachtige Franse en Engelse liedjes in de muziekstijl van Django Reinhardt, de grondlegger van de gipsyjazz muziek. De ‘gipsyjazz’ of ook wel ‘gipsy swing’ muziek is in Nederland bekend geworden door onder andere het Rosenberg Trio.

Het grootste deel van het repertoire van het Marcia Bamberg Swing Quartet komt oorspronkelijk uit de jaren ´20, ´30 en ´40 en is destijds geschreven voor diverse musicals en films. Door artiesten als Fats Domino, Billy Holiday, The Andrew Sisters, Frank Sinatra, Yves Montand en Edith Piaf zijn veel van deze liedjes wereldberoemd geworden.

In die eerste helft van de 20ste eeuw is deze muziek ook terecht gekomen bij de uiterst muzikale zigeuner families die de wereld rondreisden en, tot op de dag van vandaag, hun versies van deze liedjes spelen. Hun specifieke muziekstijl nodigt uit tot dansen en zorgt voor veel vrolijkheid en romantiek, waardoor het publiek zich al snel op een terrasje in met mooie Parijs waant…