New section

 

For english scroll down - pour le français défiler vers le bas - für deutsch nach unten scrollen

Marcia Bamberg Swing QUartet

Onder begeleiding van  John Ligthart en Ronald Weel op gitaar en Daniël Gueli op contrabas zingt Marcia Bamberg met veel passie de meest prachtige Franse en Engelse liedjes in de muziekstijl van Django Reinhardt, de grondlegger van de gipsyjazz muziek. De ‘gipsyjazz’ of ook wel ‘gipsy swing’ muziek is in Nederland bekend geworden door onder andere het Rosenberg Trio. 

Het grootste deel van het repertoire van het Marcia Bamberg Swing Quartet komt oorspronkelijk uit de jaren ´20, ´30 en ´40 en is destijds geschreven voor diverse musicals en films. Door artiesten als Fats Domino, Billy Holiday, The Andrew Sisters, Frank Sinatra, Yves Montand en Edith Piaf zijn veel van deze liedjes wereldberoemd geworden. 

 

Vanaf die eerste helft van de 20ste eeuw zijn ook de uiterst muzikale zigeuner families die de wereld rondreisden hun versies van deze liedjes gaan spelen. Hun specifieke swingende muziekstijl nodigt uit tot dansen en zorgt voor veel vrolijkheid en romantiek, waardoor het publiek zich al snel op een terrasje in met mooie Parijs waant…

Django Reinhardt

Django Reinhardt

Het Marcia Bamberg Swing Quartet kan ook geboekt worden voor prachtige luisterconcerten in een theaterachtige sfeer. Naast de prachtige muziek vertelt Marcia over de achtergrond van de liedjes, het leven van Django Reinhardt en de geschiedenis de gipsy swing muziek. Een avond vol gezelligheid en romantiek. 

In de weken voor kerst speelt het het Swing Quartet naast het bestaande repertoire ook prachtige kerstnummers in gipsy swingstijl, bijzonder geschikt voor kerstfeestjes, kerstborrels en kerstconcerten!

BIOGRAFIE 

Het Marcia Bamberg Swing Quartet is in 2018 ontstaan door de gezamenlijke liefde van Marcia, Ronald, Daniël en John voor de gipsy swing muziek. 

Marcia, Ronald en Daniël leerden John Ligthart kennen, die al menig jaren een bekend gitarist is in deze muziekscene. Tijdens het jaarlijkse Django Reinhardt Festival te Fontainebleau in Frankrijk haalden zij hun muzikale harten op bij de echte zigeuners. Het inspireerde hen om samen deze heerlijke swing muziek te gaan maken wat resulteerde in dit geweldige kwartet.

New section