For english scroll down - pour le français défiler vers le bas - für deutsch nach unten scrollen

Marcia Bamberg Swing QUartet

Vier gepassioneerde muzikanten met
een liefde voor Gipsy jazz!

Onder begeleiding van John Ligthart en Ronald Weel op gitaar en Daniël Gueli op contrabas zingt Marcia Bamberg met veel passie de meest prachtige Franse en Engelse Gipsy jazz liedjes. 

De "Gipsy" of "Manouche" jazz is in de jaren dertig binnen de Roma-zigeuner gemeenschappen in Parijs ontstaan. Deze sterk ritmische muziek is een vermenging van Franse Musette, jazz- en swingmuziek uit Amerika en zigeunermuziek. Het is de eerste jazzstijl die in Europa ontstond. 

De grondlegger van deze stijl is de in België geboren Sinti-gitarist Django Reinhardt die samen met violist Stéphane Grappelli het ensemble "Quintette du Hot Club de France" vormde. In dit ensemble was de line-up zeer kenmerkend voor deze stijl van muziek: het waren allemaal snaarinstrumenten. Django Reinhardt en zijn muzikanten speelden veel instrumentale versies van liedjes die oorspronkelijk tekst hadden. 

Met haar kwartet heeft Marcia de zang teruggebracht in de nummers om Gipsy jazz muziek toegankelijker te maken voor een groter en misschien 'nieuw' publiek, dat meer gecharmeerd is van muziek met zang en op deze manier deze prachtige traditionele muziekstijl kan leren kennen en waarderen. 

Laat u zich door het Marcia Bamberg Swing Quartet met deze swingende muziek, die zorgt voor vrolijkheid, romantiek en uitnodigt tot dansen, meevoeren naar een zonnig terrasje in het mooie Parijs!

Django Reinhardt

Django Reinhardt

Biografie

Het Marcia Bamberg Swing Quartet is in 2018 ontstaan door de gezamenlijke liefde van Marcia, Ronald, Daniël en John voor de Gipsy jazz muziek. 

Marcia, Ronald en Daniël, die al meer dan 15 jaar muziek maakten met elkaar, leerden John Ligthart kennen. John was al vele jaren een bekende gitarist in de Gipsy jazz muziekscene. 

Tijdens het jaarlijkse Django Reinhardt Festival te Fontainebleau in Frankrijk haalden zij met elkaar hun muzikale harten op bij de echte Sinti. Het inspireerde hen om samen deze heerlijke swing muziek te gaan maken wat resulteerde in dit geweldige kwartet.

it don't mean a thing if it ain't got that gipsy swing!

Een fantastische voorstelling vol muziek en verhalen

Een geweldige en unieke ervaring voor liefhebbers van muziek en theater! Door een combinatie van prachtige liedjes, amusante verhalen over o.a. Django Reinhardt, de origine en betekenis van de liedjes, Marcia’s eigen leven en haar kwartet, is deze voorstelling niet alleen een muzikale reis maar ook een verrijkende en persoonlijke ontmoeting! 

Te boeken voor zowel theater als andere locaties

Kerst

In de weken voor kerst speelt het het Marcia Bamberg Swing Quartet naast het bestaande repertoire ook prachtige internationale kerstnummers in Gipsy swingstijl, een unieke voorstelling bijzonder geschikt voor kerstfeestjes, kerstborrels en kerstconcerten!